maandag, 7. februari 2011 - 12:18

Zeven aanhoudingen tijdens inval horecagelegenheid in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel

De politie heeft vrijdagavond een inval gedaan in een horecagelegenheid aan het Slotplein in Capelle aan den IJssel. Agenten hielden zeven verdachten aan.

De politie deed de inval in de horecagelegenheid naar aanleiding van meldingen over het verhandelen en het gebruiken van verdovende middelen in het café. Bij de inval werd het Skwibusteam geassisteerd door leden van de Regionale Interventie Eenheid, de hondenbrigade, het biketeam, de wijkpolitie en politiemedewerkers van bijzondere wetten.

In het café werden daadwerkelijk verdovende middelen aangetroffen, waarop iedereen in het café werd gefouilleerd op grond van de Opiumwet. De inval resulteerde in zeven aanhoudingen. Vier verdachten zijn aangehouden voor de Opiumwet. Zij hadden verdovende middelen in bezit. Het betreffen mannen in de leeftijd van 17- tot 42-jaar, allen uit Capelle aan den IJssel. Drie van hen is een schikking aangeboden, varierend van 260 tot 520 euro. Eén van hen, een 17-jarige Capellenaar, had eveneens een steekwapen in bezit. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Daarnaast hielden agenten een 58-jarige Capellenaar aan voor bezit van een boksbeugel. Hem is een schikking aangeboden van 140 euro. Een 30-jarige Capellenaar is aangehouden nadat hij een politieagent bedreigde en in zijn vinger beet. Hem is een schikking aangeboden van 200 euro. Ook heeft hij 150 euro schadevergoeding betaald aan de betrokken agent. Tevens is een 15-jarige verdachte aangehouden, hij had een alarmpistool met knalpatronen bij zich.
Provincie:
Tag(s):