dinsdag, 4. oktober 2011 - 14:58

Zeven gewonden bij aanrijdingen A6

Lemmer

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar twee ongevallen die maandagmiddag op de A6 richting Lemmer plaatsvonden. Hierbij raakten in totaal zeven mensen gewond.

Rond 11.00 uur kwam een melding binnen dat een ongeval met een personenauto met aanhanger plaatsgevonden had. Ter plaatse zagen agenten de aanhanger in de middenberm liggen en de auto op de zijkant over de vangrail heen geslagen.

De drie inzittenden, een man, een vrouw en een kind (gegevens onbekend), werden met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht. Getuigen die het ongeluk zagen gebeuren parkeerde hun auto op de vluchtstrook om te helpen. Terwijl de hulpdiensten nog met de slachtoffers van het eerste ongeval bezig zijn, raakt een vrachtwagen de geparkeerde auto. Door de klap slingert de auto de weg op en een 29-jarige automobiliste uit Terwispel kon deze niet meer ontwijken.

Zowel de vrouw als haar passagier en een baby (gegevens onbekend) werden met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek vervoerd. De 40-jarige vrachtwagenchauffeur kwam door het ongeluk bekneld te zitten en werd door de brandweer uit de vrachtwagen bevrijd. Hij werd met onbekend letsel per helikopter naar het ziekenhuis in Utrecht overgebracht.
Provincie:
Tag(s):