zaterdag, 31. december 2011 - 9:47

Zeven gewonden bij grote brand seniorenflat

Rotterdam

In een seniorenflat aan de Sionstraat in Rotterdam is vrijdagavond brand uitgebroken.

Rond kwart voor elf kwam de melding binnen bij de brandweer. De brand was ontstaan in een woning op de derde verdieping van wooncentrum 't Hofje van Gerrit de Koker en sloeg over naar een tweede woning. De brandweer schaalde dan ook korte tijd later op naar Middelbrand en Grote Brand, en later naar Zeer Grote Brand en GRIP 1.

Er werden meerdere ambulances ter plaatse gestuurd, omdat diverse bewoners gewond raakten. Er werden 25 personen geëvacueerd, en 7 bewoners moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis omdat zij rook hadden ingeademd.

De bewoners werden door de brandweer uit het pand gehaald met vluchtmaskers, en werden buiten opgevangen door ambulancepersoneel. Ook de politie hielp de mensen verder door met rolstoelen klaar te staan en de bewoners naar de opvangplek te brengen.

De schade door de brand is groot. Na iets minder dan 2 uur na de eerste melding kon het sein 'brand meester' gegeven worden.

Voor de bewoners van de derde etage is elders opvang gezocht, de overige bewoners konden rond 01.30 uur naar hun woning terugkeren.
Het complex heeft vier woonlagen en bestaat uit een verzorgingshuis en woningen voor 55-plussers.
Provincie:
Tag(s):