zondag, 24. juli 2011 - 20:10

Zeven kinderen te water bij omslaan scoutingboot

Op het Gooimeer is zondag een bootje van een scoutingvereniging omgeslagen.

Zeven kinderen en een begeleider raakten daarbij te water. Door reddingboten van Reddingsbrigade Blaricum en het KNRM reddingstation Huizen is hulp verleend. Ook particuliere bergingsvaartuigen zijn ter plaatse gegaan. De drenkelingen zijn in Almere aan land gebracht en maken het goed.

Drukte voor redders door harde wind
Bij een ander incident raakte vanmiddag op het IJsselmeer een zeilschip water. Daarop waren 24 mensen aan boord. De zeilcharter voer op zo’n 5 kilometer zuidwest van Stavoren. Door het Kustwachtcentrum zijn de KNRM reddingboten van Den Oever, Hindeloopen en Enkhuizen gealarmeerd en ingezet. Met pompen bleek het mogelijk het binnenkomende water voor te blijven. De zeilcharter is onder begeleiding van de reddingboten de haven van Makkum binnengelopen. Aldaar is de zeilcharter door een gereedstaande kraan uit het water gehaald. Waardoor de zeilcharter water maakte is nog onbekend.

Zondagavond is een KNRM reddingboot van Hoek van Holland een medische evacuatie uitgevoerd op de Noordzee. Aan boord van een Zweedse vrachtvaarder heeft een bemanningslid brandwonden opgelopen. De betreffende vrachtvaarder voer ten tijde van de melding op zo’n 55 kilometer zuidwest van Hoek van Holland.

In het gehele weekeinde – van vrijdag 22 juli tot en met zondag 24 juli – hebben zich in totaal 37 zogenoemde Search And Rescue (SAR)incidenten voorgedaan. De meeste incidenten waren op de zogenoemde Ruime Binnenwateren. Dit zijn de Waddenzee, het IJsselmeer, Markermeer, de Randmeren en de Zeeuwse – en Zuid Hollandse Stromen.
Provincie:
Tag(s):