zondag, 17. juli 2011 - 15:47

Ziekenhuis Amstelland getroffen door stroomstoring

Amstelveen

Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen heeft vrijdagavond te kampen gehad met een stroomstoring na een kabelbreuk. De stroomvoorziening werd opgevangen door een noodaggregaat. De patiëntenzorg is op geen enkel moment in het geding geweest, zo meldt het ziekenhuis zondag.

Het noodstroomaggregaat in het ziekenhuis is, in tegenstelling tot eerdere berichten in de media, wel aangesprongen in de daarvoor voorziene tijd. Voor een beperkt gedeelte van het gebouw is de spanning echter ca 15 minuten later op gang gekomen. Naar de oorzaak hiervan wordt momenteel onderzoek gedaan.

De aanwezige brandweer heeft voorzieningen aangeboden maar deze zijn niet ingezet. Wel heeft de brandweer geassisteerd bij het aanbrengen van noodverlichting.

Een patiënt, waarvoor een ingreep gepland stond, is uit voorzorg naar een ander ziekenhuis gebracht.

Na herstel door de energiemaatschappij Liander kon het ziekenhuis na twee uur weer overgegaan op de reguliere openbaar netvoorziening.

Een dag eerder werd het ziekenhuis ook al getroffen door een telefoonstoring als gevolg van een kabelbreuk bij KPN. Deze storing was vrijdag aan het begin van de avond veholpen. De storing heeft geen gevolgen gehad voor de zorgverlening.

Het Amstelveense ziekenhuis werd begin juni ook al getroffen door een korte stroomstoring.
Provincie:
Tag(s):