donderdag, 3. maart 2011 - 20:16 Update: 08-07-2014 1:00

Zlatan moedigt 'etter' Toivonen aan

(Elfvoetbal) Ola Toivonen ligt in Nederland onder vuur door zijn gedrag, maar de PSV-spits krijgt een steuntje in de rug van Zlatan Ibrahimovic. De aanvaller van AC Milan moedigt zijn landgenoot aan om te blijven provoceren.

"In het topvoetbal moet je de grenzen opzoeken", vindt Ibrahimovic. "Als verdedigers intimiderend te werk gaan, hoor je er niemand over. Als een aanvaller dat doet, begint iedereen te klagen. Dat irriteert me mateloos. In elke ploeg heb je een paar etters nodig. Als Ola dat bij PSV is, juich ik dat toe. Over het algemeen zijn dit soort spelers echte winnaars en die zijn onmisbaar voor elk elftal."
Toivonen werd na de topper tegen Ajax voor vier wedstrijden geschorst wegens een elleboogstoot. Een wedstrijd eerder, tegen NAC, had de spits Nemanja Gudelj uitgedaagd door op zijn tenen te gaan staan. Na een licht duwtje van Gudelj en een overdreven valpartij van Toivonen kreeg de NAC-speler vervolgens rood.
"Als Nederland op zijn kop staat als Ola bewust op iemands tenen trapt, zegt dat meer over Nederland dan over hem", zegt Zlatan in VI. "Hij moet er de volgende keer maar voor zorgen dat niemand het ziet, ik hoop dat hij zich zo blijft ontwikkelen. Dan worden wij er bij Zweden beter van."
Categorie:
Tag(s):