woensdag, 16. maart 2011 - 21:10

Zoekactie naar vermiste Zeeuwse vissers gestaakt

Middelburg

Mijnenjager Hr. Ms. Middelburg heeft vanavond bij zonsondergang de zoektocht naar de drie uit Zeeland afkomstige vermiste bemanningsleden van het vissersschip 'Nieuwpoort 28' beëindigd.

De Koninklijke Marine heeft sinds afgelopen zaterdag dag en nacht een zeer ruim gebied afgespeurd naar het drietal dat op 1 maart met de garnalenkotter kapseisde, op ruim twintig kilometer van het Franse Duinkerke.

Defensie zette Hr. Ms. Middelburg in nadat de burgemeester van de gelijknamige stad een aanvraag tot steunverlening indiende. Bij het grondige zoeken naar de vermiste vissers zijn de Remus, een onderwaterrobot, de Seafox, een vanaf het marineschip te bedienen onderwatercamera, evenals enkele duikers ingezet. De Seafox en de duikers hebben veel interessante aanknopingspunten van de Remus nader onderzocht maar uiteindelijk heeft dit niet het gewenste resultaat opgeleverd.

De commandant van Hr.Ms. Middelburg, LTZ1 Paul Bijleveld, vat de operatie als volgt samen: 'Wij hebben met zeer geavanceerde apparatuur de bodem in kaart gebracht en de zee afgezocht. Graag hadden wij gezien dat al het speurwerk resultaat had opgeleverd, zeker voor de familie en vrienden van de vermiste vissers, helaas is dit niet het geval'.
Provincie:
Tag(s):