dinsdag, 31. mei 2011 - 10:16

Zoektocht naar studente nog niets opgeleverd

Maandagochtend is de zoekactie naar de vermiste 24-jarige studente uit Arnhem op het Slotermeer hervat. Daarbij werd de Friese politie ondersteund door het KLPD met een sonarboot en een de SOAD boot van de Stichting Opsporing Apparatuur Drenkelingen uit Urk.

Met de sonar wordt de bodem in kaart gebracht. Tevens was een speurhond aanwezig. De speurhond is er op getraind om een stoffelijk overschot in het water te traceren op reuk. Tot op heden is de vrouw niet aangetroffen. Per dag wordt bekeken hoe de zoekactie verder gaat verlopen.

De 24-jarige verdween onder water nadat zij afgelopen donderdag met een zeilboot met nog vier andere opvarenden en een schipper omsloeg. De politie heeft de zaak in onderzoek. Daarbij wordt gesproken met de betrokkenen en getuigen. Al deze informatie wordt verwerkt in een proces-verbaal dat ter beoordeling naar de officier van justitie gaat. Het is aan het Openbaar Ministerie om over de oorzaak, toedracht en omstandigheden te berichten. Tot die tijd doet de politie geen uitspraken over het onderzoek.

De zoektocht heeft maandagavond tot 23.30 uur geduurd.
Provincie:
Tag(s):