maandag, 12. september 2011 - 10:48

Zoektocht naar vermiste militair in Meinweggebied

Herkenbosch

De politie is afgelopen weekend een zoektocht gestart naar de 30-jarige Laurens Fritz uit het Duitse Elmpt die sinds vrijdagmiddag wordt vermist. De man verliet die middag met zijn blauwe Opel Astra het bungalowpark Reewoude in Herkenbosch. Het voertuig is zaterdagmiddag aangetroffen op een parkeerplaats aan de rand van het Meinweggebied, zo meldt de politie.

Zondag heeft de politie, samen met familie en een groep van 16 marechaussees (de vermiste man is militair) het bosgebied rondom de vindplaats van de auto doorzocht. Zondagnamiddag werd het zoekteam uitgebreid met ruim 20 man van de Mobiele Eenheid (ME) van het politiekorps Limburg-Noord.

Een politiehelikopter zocht tussen 16.00 en 17.00 uur vanuit de lucht met name de open velden en de vennen in het Mijnweggebied. In het bos werden door de politie speurhonden en surveillancehonden ingezet bij de zoekactie.

De zoekactie heeft nog geen succes opgeleverd. Van de vermiste man ontbreekt nog elk spoor.
Bij het invallen van de duisternis staakte de politie de zoekactie. De politie heeft bij haar zoektocht zoveel mogelijk hulp ingeroepen van de burgers, enerzijds door flyers uit te delen aan wandelaars in het bosgebied en anderzijds door in de media en via twitter aandacht te vragen voor de vermissing.
Provincie:
Tag(s):