donderdag, 4. augustus 2011 - 22:34

Zon doet SIVO-festival Odoorn opbloeien

Odoorn

Het was op de tweede avond van het SIVO-dansfestival een enorm contrast met de openingsavond. Waar op woensdagavond de regen met bakken uit de hemel kwam, scheen er donderdag een lekker avondzonnetje op het festivalterrein.

Bezoekers liepen in plaats van getooid in regenkleding met korte mouw en zomerblouses over het terrein, waar op maar liefst zes openluchtpodia dansvoorstellingen werden gegeven. Het festival bloeide er enorm door op en de ontspannen sfeer op donderdagavond deed goed aan.

De groepen die het spits afbeten mochten zich verheugen in een grote belangstelling. Vooral het podium waar het Mexicaanse gezelschap Compania Escolar de danza Folklorica Mexicana de eerste dansen ten uitvoer bracht kende een grote schare toeschouwers. Geen wonder, want de dansers en danseressen waren gestoken in prachtige kostuums, waarbij die van de dames uitgevoerd waren in mooie opvallende kleuren.
De mannen droegen een grote sombrero van stro, toepasselijk voor de zwoele zomeravond.

Ook bij de andere podia kregen de bezoekers volop de gelegenheid te genieten van dans, muziek en folkloristische kostuums. In de loop van de avond verplaatsten de dansgezelschappen zich naar de overdekte podia en de galatent voor de vervolgoptredens onder de kleurige spotlights en op de klanken van de specifieke volksmuziek.

Vrijdagavond wordt het dansprogramma om 19.00 uur voortgezet en zaterdag begint het programma om 13.00 uur. Vanaf die tijd kunnen kinderen hun hart ophalen tijdens diverse activiteiten, speciaal gericht op de jeugd in de leeftijd van de basisschool. De SIVO-organisatie heeft er voor gezorgd dat de jeugd beziggehouden wordt, terwijl de ouders zonder zorg kunnen kijken naar de optredens van de dansgroepen.
Kinderen kunnen zich uitleven met het bakken van brood, een sessie schminken en folkloristisch schilderen. Alle activiteiten voor de jongste SIVO-bezoeker staan dit jaar in het teken van ridders en jonkvrouwen.
Natuurlijk komen zaterdag ook alle dansgezelschappen weer voor het voetlicht. Traditioneel is de zaterdag de langste dag van het vijfdaagse festival. Omstreeks 22.30 uur zaterdagavond verlaten de laatste dansers de podia.
Provincie:
Tag(s):