maandag, 3. oktober 2011 - 12:31

Zoon haalt lichaam vader uit graf

Wolvega

De dode man die zondagochtend rond 10.00 uur in de sloot bij Wolvega is gevonden, blijkt al in januari 2011 te zijn overleden.

De politie kon dat onder andere vaststellen aan de hand van waslabels in de kleding.

Op de rooms-katholieke begraafplaats in Wolvega constateerde de politie dat bij het graf van de dood aangetroffen man duidelijk sporen waren van graafwerk. De politie heeft toen het graf opnieuw opengemaakt en vastgesteld dat de overledene er niet meer in lag.

Inmiddels is de 52-jarige zoon van de overledenen zondagnacht aangehouden. Hij zou zijn vader hebben opgegraven en in het water hebben gegooid. Sporenonderzoek wees uit dat de zoon het stoffelijk overschot mogelijk met zijn auto heeft vervoerd.

De verdachte is een bekende bij hulpinstellingen en is ondergebracht bij een psychiatrische instelling. Over de motieven is niets bekend.

Volgens persofficier Henk Mous voldeed de verdachte aan alle criteria voor een gedwongen opname.

Een politiewoordvoerder spreekt van ''een bizarre zaak''.

Het stoffelijk overschot van de man werd zondagochtend door een voorbijganger ontdekt. Duikers van de brandweer hebben de man uit het water gehaald, waarna medewerkers van de forensische opsporing zijn identiteit en de doodsoorzaak hebben vastgesteld.
Provincie:
Tag(s):