zaterdag, 9. juli 2011 - 8:11 Update: 08-07-2014 0:57

'Zou wel heel gek zijn als ik Schoenmaker niet dichter bij ADO wil betrekken'

(Elfvoetbal) Bij Ajax en Feyenoord hebben ze het een tijdlang niet geweten, maar clubiconen zijn er om te koesteren. Zo weet ook Maurice Steijn. De opvolger van John van den Brom bij ADO Den Haag heeft contact gezocht met Lex Schoenmaker.

Steijn is druk bezig met de invulling van zijn technische staf voor komend seizoen. Te beginnen met Schoenmaker. De 63-jarige oud-aanvaller bekleedde in de voorbije jaren een functie als adviseur van ADO, maar als het aan Steijn ligt, wordt sexy-Lexie meer bij het Haagse vlaggenschip betrokken.

"ADO heeft een clubicoon in huis. Eentje die op topniveau heeft gespeeld en met zeer veel ervaring als trainer. Het zou wel heel gek zijn als ik hem niet dichter bij mijn selectie wil betrekken", aldus de 37-jarige eindverantwoordelijke.

Daarnaast haalt Steijn commercieel medewerker Rick Hoogendorp bij de technische staf van ADO. De oud-aanvaller van de Club achter de Duinen gaat als spitsentrainer aan de slag. Onder meer Lex Immers zal tijdens de Haagse oefensessies moeten gaan luisteren naar wat Hoogendorp te zeggen heeft. "Met Hoogendorp als trainer zal Immers nog beter gaan renderen, nog beter dan dat hij al deed", beargumenteert Steijn zijn beslissing om Hoogendorp bij de Haagse hoofdmacht te betrekken.

Eerder wist ADO haar technische staf te versterken met Henk Fräser. De 45-jarige Surinamer kwam over van PSV A1 en is in Den Haag een assistent-trainer van Steijn.
Categorie:
Tag(s):