donderdag, 23. juni 2011 - 10:39

Zuid-Limburg maakt zich op voor 'Limburgs Mooiste'

Heerlen

De 20ste editie van het wielerevenement Limburgs Mooiste staat voor de deur. In totaal worden komend weekeinde meer dan 30.000 bezoekers uit binnen- en buitenland op start- en finishplaats Avantis Businesspark in Heerlen verwacht. Een groot deel van hen stapt zaterdagochtend op de fiets voor een toertocht langs de mooiste plekjes van Zuid-Limburg en de grensstreek. Daaraan voorafgaand vertrekt al om 06.00 uur in de ochtend een klein peloton topatleten voor de eerste aflevering van de Flexpoint Limburgs Mooiste Race.

De fietsrecreanten kunnen kiezen uit tien verschillende routes, van licht tot zwaar. De zwaarste tocht voor racefietsers is 250 kilometer lang en voor mountainbikers 110 kilometer. Ook zijn er drie korte, maar fraaie routes uitgezet onder het motto ‘Fiets Je Fit’. Deze routes zijn niet geschikt voor racefietsen, maar wel voor gewone fietsen, mountainbikes of zelfs elektrische fietsen. Ideaal dus voor ouderen en kinderen. WML zorgt opnieuw voor sprenkelend fris water op de route en Rd4 veegt de wegen - waar nodig - schoon.

Het deelnemersveld van de Flexpoint Limburgs Mooiste Race, dat voorafgaand aan de recreanten van start gaat, bestaat uit vijftig fietsers, veelal actieve wielrenners en schaatsers, maar ook bekende sportcoryfeeën, zoals ex-wielerprofs Michael Boogerd, Erik Dekker en Steven Rooks. Het karakter van de wedstrijd, 135 kilometer lang over de zwaarste hellingen in Limburg, zal gelijk zijn aan de Friese Schaats Elfstedentocht. De deelnemers zijn helemaal op zichzelf aangewezen en rijden zonder ‘oortjes’ en ploegleiders.

Het Avantis Businesspark in Heerlen bruist vrijdag en zaterdag aanstaande van het wielerspektakel. Want behalve start- en finishplaats van de Flexpoint Limburgs Mooiste Race en de diverse toertochten is het bedrijventerrein ook omgetoverd in een FietsMekka, een beurs waarop zo’n veertig standhouders de mooiste spullen op fietsgebied zullen tonen. FietsMekka gaat vrijdag om 14.00 uur open en is zaterdag van 12.00 tot 19.00 uur te bezoeken. Uiteraard kunnen deelnemers en bezoekers ook volop genieten van een hapje en een drankje op het uitgebreide horecaplein. Vrijdag om 14.00 uur gaan ook de kassa’s open voor de last minute inschrijvingen.
Provincie:
Tag(s):