dinsdag, 18. oktober 2011 - 20:11

Zuidlaardermarkt goed verlopen

Zuidlaren

Buitenlandse handelaren wisten de Zuidlaardermarkt ook dit jaar weer goed te vinden. En er werd flink zaken gedaan. Veel paarden emigreren naar Spanje, Italië, Polen, Roemenië, België, Frankrijk, Denemarken en vooral ook naar Duitsland.

2.096 paarden en 30 ezels. Een totaal van 2.126 dieren. De definitieve score van de Zuidlaardermarkt 2011.

De nVWA (nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit) en de dierenarts waren tevreden over het welzijn van de dieren. Dierenarts: ´Ze staan er goed bij´. Er is dit jaar gekozen voor een nog ruimere opzet van de paardenmarkt. Dat brengt rust. Hierover zijn de handelaren zeer te spreken. Ook het gratis verstrekte hooi en water vindt gretig aftrek bij de handelaren (en de paarden en ezels).

De politie liet weten dat de nacht van Zuidlaren, de nacht voorafgaand aan de markt, rustig is verlopen. De politie heeft maar drie keer in actie hoeven komen. Ze hebben twee aanhoudingen verricht. Het rustige verloop van de avond wordt door de politie toegeschreven aan de hechte samenwerking met de organisatie en het gezamenlijk opgestelde veiligheidsplan.

Ondanks de regen die ’s ochtends is gevallen, was het goed toeven op de Zuidlaardermarkt. In de loop van de dag werd het, naarmate het weer opklaarde, steeds drukker. Veel, heel veel mensen brachten uiteindelijk een bezoek aan de 811e Zuidlaardermarkt.
Provincie:
Tag(s):