vrijdag, 4. november 2011 - 15:25

Zwaar verwaarloosde honden weggehaald bij eigenaar

Wezep

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft in Wezep vier zwaar verwaarloosde honden bij de eigenaren weggehaald. Een van de honden was overleden en moest uit de achtertuin worden opgegraven.

Volgens een dierenarts, die ter plaatse was geroepen, waren twee van de drie nog levende honden er zo slecht aan toe dat voor hun leven gevreesd moest worden.

De honden verbleven vastgebonden aan een touw in de achtertuin van de woning van de eigenaren, een 25-jarige man en een 50-jarige vrouw. 's Nachts werden de honden opgesloten in een sterk vervuilde schuur. De twee honden die er het slechtst aan toe waren wogen nog maar de helft van hun normale gewicht en waren volledig uitgeput. Volgens de vrouw werden de honden altijd goed verzorgd en kregen ze genoeg te eten. De man verklaarde dat de honden de laatste maanden achteruit gingen, maar dat er geen geld was voor een dierenarts.

De drie nog levende honden zijn in bewaring genomen in opdracht van Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Ze zijn direct opgenomen in een dierenkliniek voor het krijgen van de nodige medische verzorging. Inmiddels is hun toestand stabiel. De kosten van de verzorging en opvang van de drie honden is voor rekening van de eigenaren. Op de overleden hond wordt sectie verricht om de doodsoorzaak vast te kunnen stellen. Tegen de eigenaren wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):