zondag, 13. maart 2011 - 14:50 Update: 08-07-2014 0:59

Zwak ADO onderuit bij De Graafschap

Doetinchem

(Elfvoetbal) Volgens ADO Den Haag-trainer John van den Brom zou het maar een paar uurtjes duren voordat zijn club de vierde plaats terugveroverd had, maar die gedachte kwam niet uit. De Hagenaars verloren verdiend van De Graafschap door een doelpunt van Rydell Poepon.

ADO was zichzelf niet op de Vijverberg. De geroemde vleugelspitsen Wesley Verhoek en Frantisek Kubik kwamen niet uit de verf en als ook Jens Toornstra en Lex Immers niet lekker draaien, wordt het een moeilijk verhaal. Desondanks hadden de gasten kansen op de gelijkmaker, maar onder meer Dimitri Bulykin wist dit keer het net niet te vinden.

De thuisclub had al na tien minuten de voorsprong te pakken. Steve de Ridder ontsnapte aan de rechterkant en bood Poepon een niet te missen kans, alhoewel de spits daar wel een 'slimmigheidje' voor nodig had. Hij trok Ramon Leeuwin namelijk aan zijn shirtje en won daar een paar bepalende meters mee, waardoor hij eerder bij de bal was. Keeper Coutinho was kansloos op de inzet van Poepon.

Door de verrassende nederlaag blijft ADO op de vijfde plaats staan, één punt achter op AZ, dat gisteravond wél won. De Superboeren lijken zich nu definitief veilig gespeeld te hebben: het gat met de nacompetitie-plaatsen is elf punten.
Categorie:
Tag(s):