zondag, 13. maart 2011 - 16:45 Update: 08-07-2014 0:59

Zwak Ajax profiteert van opnieuw schlemielig Willem II: 1-3

Tilburg

(Elfvoetbal) Ajax heeft iets met in cruciale fases van de competitie zich het ontzettend moeilijk te maken in de titelstrijd.

Net als Willem II deze jaargang iets heeft met schlemielige nederlagen en onterechte rode kaarten. Zondagmiddag kwamen al deze opvallendheden samen in Tilburg, waar Ajax door het oog van de naald kroop: 1-3.

Geen wonder dat trainer Frank de Boer tijdens het duel soms de handen voor de ogen sloeg. Bij Willem II leden de Amsterdammers ontzettend veel balverlies en was van een goed positiespel amper te spreken. Vandaar dat de Tricolores al vroeg op voorsprong kon komen dankzij Rangelo Janga: 1-0.

Pas in de tweede helft stelde Ajax orde op zaken via Siem de Jong: 1-1. Het duel draaide echt de kant van de hoofdstedelingen op, toen Denis Halilovic 24 minuten voor het einde van het veld werd gestuurd met een directe rode kaart. De tackle op Jan Vertonghen was wild, maar op z'n hoogst geel waard. Toch koos de schutterende scheids Ed Janssen voor deze belachelijke beslissing.

De Belg legde even later vanaf een meter of achttien aan voor een prachtige streep, waarop doelman Vladan Kujovic het antwoord schuldig moest blijven: 1-2. Ajax mag Vertonghen zeer dankbaar zijn, want met het spel van vanmiddag had de club tot 2015 kunnen voetballen zonder een goal te maken. Daar was het vertoonde voetbal echt te slecht voor. De 1-3 van Christian Eriksen in de slotfase was voor de statistieken.

Willem II likt opnieuw de wonden na een op zich aardig optreden, maar meer zit er telkens niet in voor de Tilburgers. Ajax doet weer mee in de titelstrijd, maar zal echt beter moeten gaan voetballen om de aansluiting niet te verliezen.
Categorie:
Tag(s):