zaterdag, 3. december 2011 - 21:21

‘Zwarte Piet’ pleegt overval op pakketdienstbezorger

Leiden

De politie is op zoek naar twee daders die zaterdagochtend rond 09.45 uur een 23-jarige pakketdienstbezorger hebben overvallen in de Surinamestraat in Leiden. Eén van de overvallers was geschminkt als zwarte piet’, meldt de politie zaterdag.

Nadat de man in de Surinamestraat een pakket had bezorgd en weer terug in zijn auto wilde stappen, stapte er een man, geschminkt als zwarte piet, met een vuurwapen bij hem in de auto.

Hij zei de bezorger verder te rijden. Enige tijd later kwam er een grijze Peugeot 206 achter de auto van de bezorger rijden. Op de Admiraal Banckertweg in Leiden, liet de overvaller de pakketdienstbezorger uitstappen.

In de buurt van de Admiraal Banckertweg laadde de overvaller samen met de bestuurder van de Peugeot alle pakketten over in de Peugeot, waarna ze in deze auto wegreden en de auto van de pakketdienstbezorger achterlieten.

De politie met een helikopter in de buurt gezocht naar de overvallers en heeft bij de zoektocht ook Burgernet en Tweetalert ingezet. Tot nu toe heeft dit nog niet tot de daders geleid. Heeft u in de Admiraal Banckertweg of in de Surinamestraat in Leiden de overvallers gezien of heeft u andere informatie rond deze overval? Belt u dan de politie op 0900 – 8844.
Provincie:
Tag(s):