vrijdag, 15. juli 2011 - 18:03

Zwembad Veluwehal vervangt tijdelijk Oosterbosbad

Barneveld

De gemeente Barneveld heeft besloten om het (overdekte) zwembad van de Veluwehal in Barneveld (Nieuwe Markt) tijdelijk te openen als alternatieve zwemlocatie voor het gesloten Oosterbosbad.

Medewerkers van de gemeente zijn bezig om de lekkage in het leidingstelsel van het Oosterbosbad te traceren en te repareren. Daarvoor is meer tijd nodig dan eerder gedacht.

De verwachting is dat het Oosterbosbad ook de komende week gesloten blijft. Om zwemliefhebbers tegemoet te komen, wordt het (overdekte) zwembad van de Veluwehal tijdelijk weer in bedrijf gesteld.

Van maandag 18 juli 2011 tot en met vrijdag 22 juli 2011 gelden de volgende openingstijden voor het zwembad in de Veluwehal:
• 07.00-11.00 uur voor vroege zwemmers (baantjes zwemmen, graag rustig zwemgedrag in verband met oudere zwemgasten);
• 13.00-17.00 uur voor recreanten (vrij zwemmen).

De gemeente Barneveld verwacht dat spoedig de lekkage in het leidingstelsel van het Oosterbosbad is getraceerd en gerepareerd. Daarna kunnen de bassins van het Oosterbosbad weer worden gevuld met in totaal 1.350.000 liter water.

Het zwemwater werd eerder deze week uit de bassins van het recreatiebad en het 50-meterbad gepompt. Een lekkage in het leidingstelsel veroorzaakte een verzakking in de tegelvloer rond het zwembad. Sinds woensdagavond 13 juli is het Oosterbosbad gesloten.
Provincie:
Tag(s):