woensdag, 17. augustus 2011 - 17:30

Zwemmers in problemen vermoedelijk bruinvissen

Om 15.10 uur meldde woensdag de strandpost van Nieuwvliet, tussen Cadzand en Breskens, dat twee zwemmers tussen de 300 en 500 meter uit de kust in problemen zouden zijn.

De reddingboten van de stations Cadzand en Breskens van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en een Belgische helikopter van vliegbasis Koksijde werden direct gealarmeerd.

Tevens werd het kusthulpvoertuig van KNRM-station Cadzand ingezet om te zoeken vanaf het strand. Een vaartuig van Rijkswaterstaat, politievaartuig P-41 van Vlissingen en een aantal kleinere reddingboten van de reddingbrigades meldden zich eveneens in.

De vaartuigen werden vanaf de branding tot ca. 600 meter uit de kust opgelijnd om gezamenlijk te zoeken, terwijl de helikopter luchtsteun leverde boven het zoekgebied.

Bruinvissen
Onderzoek op strand leerde dat geen personen werden vermist en ook geen kleding of badgoed onbeheerd was aangetroffen. De reddingseenheden meldden bovendien dat regelmatig bruinvissen werden waargenomen. Nadat het zoekgebied een aantal malen intensief was afgezocht is om 17.15 uur de zoekactie afgeblazen.
Provincie:
Tag(s):