woensdag, 20. juli 2011 - 22:17

Zwoele ZOOmeravonden in Dierenpark Emmen

Emmen

De eerste Zwoele ZOOmeravond dit jaar vindt zaterdag plaats in Dierenpark Emmen. Iedere zaterdag tot en met 20 augustus blijft het centrumdeel van het park open tot 21.00 uur voor zo’n zeer speciale avond.

Dan blijven olifanten, apen, leeuwen en andere dieren buiten genieten van een “Zwoele Zoomeravond”. De bezoekers wandelen langs de dieren of gaan op een terrasje zitten kijken, hoe de dieren zich gedragen. Ook voor giraffes, neushoorns en tijgers is het namelijk verrassend dat ze tot laat in de avond op mogen blijven. Dierenverzorgers zijn aanwezig om te vertellen over de grootste olifantenkudde van Europa en uiteraard over Zulu en zijn leeuwinnen.

Natuurlijk zijn er ook extra activiteiten, zoals optredens van verhalenverteller Stan Fritschy en ontmoetingen met een ontdekkingsreiziger, die bij zijn Afrikar bijzonderheden vertelt over de bewoners van de Afrikasavanne.

Kinderen kunnen hun haren laten vlechten tot een echt Afrikaans kapsel. Tegelijk kunnen de ouders een kijkje achter de schermen nemen in de dieetkeuken, waar de maaltijden van alle dieren worden bereid. Wie daar honger van heeft gekregen, kan bij het Safarirestaurant terecht bij de barbecue.

Bovendien is er de zoektocht naar de in het park verborgen schat, die een ZOOmeravond extra spannend kan maken.

De Zoomeravond eindigt met het boeiende schouwspel van dieren, die aan het eind van de avond naar hun nachtverblijf gaan.
Provincie:
Tag(s):