donderdag, 6. januari 2011 - 18:43

Zwolle zamelt ruim 6000 kerstbomen in

Zwolle

De grootscheepse inzameling van kerstbomen “Oude bomen vangen veel winst!” heeft de gemeente Zwolle tot nu toe 6062 kerstbomen opgeleverd. ‘Dit zijn ongeveer 500 bomen meer dan vorig jaar’, meldt de gemeente donderdag.

De eerste bomen zijn op woensdagmiddag door wethouder Erik Dannenberg in de versnipperaar gedaan bij het inzamelpunt in Assendorp. De stadsdichter Alet Boukes heeft ter ere van de kerstbomenactie het speciale gedicht met de titel “Voor de jongste ondernemers van Zwolle” voorgedragen.

De ingeleverde kerstbomen zijn op de inzamelpunten versnipperd. De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost, dat de gemeente gebruikt voor de groenvoorzieningen in de stad.

Voor elke ingeleverde kerstboom hebben kinderen 20 eurocent gekregen en een stempel op een spaarkaart. Met tien stempels is de stempelkaart vol. Eén volle stempelkaart levert hen een gratis toegangsbewijs voor het Hanzebad of het Aa-bad.

‘Woensdag 12 januari tussen 13.00 en 16.00 uur is de laatste kans voor kinderen om kerstbomen in te leveren bij de verschillende inleverpunten’, aldus de gemeente.
Provincie:
Tag(s):