woensdag, 23. november 2011 - 22:34

Zwolse waardering voor betrokken jongeren

Zwolle

Tien jongeren tussen 13 en 18 jaar krijgen dit jaar de onderscheiding Jong Goud Zwolle. 'Deze jongeren zetten zich op verschillende fronten vrijwillig voor de samenleving in. Zij hebben daarom een voorbeeldfunctie voor leeftijdsgenoten', meldt de gemeente Zwolle woensdag.

Feestelijke uitreiking
Hun inzet varieert van het werken aan betere voorzieningen en meer activiteiten voor jongeren in de eigen woonwijk tot het ondersteunen van mensen in het uitoefenen van hun hobby.

Jong Goud Zwolle beleeft in 2011 de derde editie. Er zijn twee aanvragen gedaan: een groepsaanvraag en een individuele aanvraag. De jury heeft beide aanvragen gehonoreerd.

Onderscheiding en oorkonde
De tien Zwolse jongeren krijgen zaterdag 26 november 2011 de onderscheiding Jong Goud Zwolle opgespeld door burgemeester Henk Jan Meijer. Daar hoort ook een oorkonde bij waarin de persoonlijke verdiensten staan vermeld.

De jury van Jong Goud Zwolle bestaat uit voorzitter Henk Jan Meijer, twee jongeren die respectievelijk in 2009 en 2010 met Jong Goud zijn onderscheiden en vertegenwoordigers van het basis- en voortgezet onderwijs, de gemeenteraad en de Vrijwilligerscentrale Zwolle.

Inzet
Tijdens de feestelijke bijeenkomst met familie en vrienden van de jongeren in manege 't Hoefijzer stellen de juryleden de winnaars van Jong Goud vragen om daarmee extra aandacht te vragen voor hun inzet.
Provincie:
Tag(s):