zondag, 1. april 2012 - 10:36 Update: 08-07-2014 0:27

1 april zorgt voor raar nieuws

Traditiegetrouw proberen Nederlanders elkaar op 1 april voor de gek te houden. Er bestaan verschillende theorieën over het ontstaan van 1 april grappen, maar leuk blijft het over het algemeen wel.

Sommige bedrijven en instellingen maken er een hoop werk van om mensen om de tuin te leiden. Vooral de media moet op haar hoede zijn om niet in onzin te trappen. In de loop van de dag volgen hier een paar leuke 1 april grappen.

- De duurste 1 aprilgrap is dit jaar de bom in het water van de Westersingel in Leeuwarden. De gehele morgen zijn hulpverleners in touw geweest met het nep projectiel.

- De Politie in Utrecht had een dronken Ier langs de kant gezet met zijn auto. De man had zoveel alcohol tot zich genomen dat de alcoholdamp vlam vatte toen deze een sigaret aan stak.

- Schoonmaakbedrijf Asito zou naar het ruimtestation ISS om deze schoon te maken. De astronauten zouden hier zelf geen tijd voor hebben.

- De politie in het Groningse Haren zou een super snelle Aston Martin en een jaguar XKR inzetten als onopvallende surveillancevoertuigen. De auto's zouden voorzien zijn van een car-taser, waarmee tijdens een achtervolging op een afstand van zo'n 15 meter de electronica van het achtervolgde voertuig kan worden uitgeschakeld, door een 50 nanoseconden durend salvo van electrisch geladen deeltjes op de auto af te vuren.
Categorie:
Tag(s):