vrijdag, 20. januari 2012 - 21:34

10 Jaar cel voor messensteker in Terborg

Arnhem

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag in hoger beroep een gevangenisstraf van 10 jaar geëist tegen een inmiddels 26-jarige man uit Nijmegen. De verdachte zou geprobeerd hebben op 15 juni 2010 in Terborg de schoonvader van zijn zus te doden.

Volgens het OM heeft de verdachte het slachtoffer meerdere keren met een mes gestoken. De eerste steken werden toegebracht in de woning van het slachtoffer. Toen het slachtoffer en zijn echtgenote naar buiten vluchtten, werden zij achtervolgd door de verdachte. Buiten, bij de garagedeur, werd het slachtoffer nogmaals een aantal keren gestoken.

In de visie van het OM handelde de verdachte -zeker tijdens het steken bij de garagedeur- met voorbedachte rade en is er dus sprake van een poging tot moord. Tussen het steken in de woning en het steken buiten de woning zat voldoende tijd waarin de verdachte zich had kunnen beraden op zijn handelen. "Dit was hét moment voor verdachte om zich te realiseren waarmee hij bezig was. Verdachte rent echter achter het slachtoffer aan, pakt hem buiten vast, en hij steekt nog enkele malen." zei de advocaat-generaal (OM) ter zitting.

Volgens het OM is een gevangenisstraf van 10 jaar passend. "Deze strafeis is gerechtvaardigd vanwege de ernst van het delict maar ook vanwege het feit dat verdachte geen enkele verantwoordelijkheid neemt voor zijn daad", aldus de advocaat-generaal.

De Rechtbank Zutphen veroordeelde de verdachte op 16 februari 2011 tot een gevangenisstraf van 8 jaar voor een poging tot doodslag. De eis van de officier van justitie was 10 jaar gevangenisstraf. De verdachte ging in hoger beroep tegen de beslissing van de rechtbank.

Uitspraak is naar verwachting op 3 februari.
Provincie:
Tag(s):