woensdag, 23. mei 2012 - 12:10

10.000 euro beloning in vermissingszaak Johan de Waal

De hoofdofficier van justitie van het arrondissement Dordrecht looft een beloning uit in het onderzoek naar de vermiste Johan de Waal. De politie houdt er ernstig rekening mee dat Johan de Waal het slachtoffer is geworden van een misdrijf.

Voor de informatie die leidt tot de aanhouding van de (mede)dader(s) van het vermoedelijke misdrijf is een beloning van 10.000 euro uitgeloofd.

Johan de Waal vertrok maandagavond 9 januari ‘s avonds rond 19.15 uur lopend vanaf een kennis richting zijn eigen huis aan de Koningin Wilhelminalaan in Hardinxveld-Giessendam. Dit is een loopafstand van een paar honderd meter. Hij is echter nooit aangekomen in zijn woning en sindsdien spoorloos.

Direct na de verdwijning van Johan de Waal is door politie en justitie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgetuigd. Dit rechercheteam heeft onder leiding van een officier van justitie wekenlang intensief onderzoek verricht naar de verdwijning van de man. Zo is er direct onderzoek verricht in en om de woning van Johan de Waal. Hierbij zijn sporen gevonden die duiden op een worsteling.

Daarnaast zijn vele tips en aanknopingspunten intensief onderzocht en is meerdere keren grootscheeps onderzoek verricht in de wijde omgeving van het huis van Johan de Waal. Er is onder andere met honden gezocht naar geuren en sporen, er zijn sloten uitgedregd, weilanden uitgekamd. Ook is meerdere keren een politiehelikopter ingezet om mogelijk warmtebeelden op te vangen. Dit alles heeft echter niet geleid tot de vondst van Johan de Waal.

Politie en Openbaar Ministerie hopen met het uitloven van de beloning mensen te bereiken die over informatie beschikken die de politie nog niet heeft en leidt tot de ontknoping in deze zaak. Alle informatie, hoe onbelangrijk die ook mag lijken, kan van belang zijn voor het onderzoek. Het rechercheteam is inmiddels afgeschaald van zo’n 20 mensen naar nog enkele personen die nog onderzoek verrichten en mogelijke aanknopingspunten uitlopen. Wanneer er aanleiding toe is, zal het team weer worden uitgebreid.

Signalement Johan de Waal
Johan de Waal (54) is 1.85m lang, heeft rood haar, een stoppelbaard en een snor. Hij droeg op de dag van zijn verdwijning een groene broek en een groen jack.
Provincie:
Tag(s):