zaterdag, 16. juni 2012 - 22:22

10.000 euro voor de door brand verwoeste molen in Burum

Actie ‘Help molen Windlust uit de brand!’ brengt € 10.000,- op
Zaterdag, 16 juni 2012: Vandaag is te Burum (Fr) de opbrengst van de actie ‘Help molen Windlust uit de brand!’ aangeboden aan de eigenaar en molenaars van de in april afgebrande molen in Burum.

De actie is spontaan gestart door Ruud Bax, molenaar te Hoogmade, en werd overgenomen door vele molenaars in het land. Vereniging De Hollandsche Molen heeft de actie ondersteund met posters, een website en het beschikbaar stellen van een rekeningnummer. De opbrengst van de inzamelactie is maar liefst €10.000,-.

Nadat op zondag 8 april 2012 molen Windlust in Burum in vlammen opging, kregen eigenaar Stichting Erfgoed Kollumerland en Nieuwkruisland en de vier molenaars steunbetuigingen van vele kanten.

Ruud Bax, molenaar in Hoogmade, startte vrijwel onmiddellijk de actie 'Help molen Windlust uit de brand!'. Aan deze actie hebben ruim honderd molens meegewerkt door op Nationale Molendag op 12 en 13 mei geld in te zamelen voor het herstel van de molen. Zij riepen tijdens dit jaarlijkse molenevenement hun bezoekers op om bij te dragen aan de wederopbouw van de Windlust. Deze bijdrage konden de bezoekers in de zogenaamde molenpot op de molen stoppen. Gezamenlijk hebben de molenaars en bezoekers €10.000,- bij elkaar gebracht.

De opbrengst van deze actie is op zaterdag 16 juni symbolisch overhandigd aan de eigenaar en molenaars, op de plaats waar molen Windlust gestaan heeft en weer opgebouwd zal worden. Behalve Ruud Bax, niet alleen initiator maar ook enthousiast promotor van de actie, waren ook Johan Ottevanger, mede-organisator, en Ingeborg Pouwels namens De Hollandsche Molen aanwezig.

De Hollandsche Molen heeft de actie ondersteund door het rekeningnummer beschikbaar te stellen. De vereniging beheert het geld en geeft de garantie dat dit goed en veilig gebeurt. Ook heeft De Hollandsche Molen posters verspreid en een actie website geopend.
Provincie:
Tag(s):