dinsdag, 27. november 2012 - 12:16

1.100 leerlingen naar Kwatta’s Sinterklaasvoorstelling

Nijmegen

Op 3 december beleeft Stadsschouwburg Nijmegen een Sinterklaasfeest met 1.100 basisschoolleerlingen!

De Nijmeegse leerlingen komen kijken naar de schoolvoorstelling van Sinterklaas en het verdwenen pakje van Theatergroep Kwatta, Rabotheater Hengelo en de PepernotenPietenBand van Muziekschool Hengelo.

Om 10.15 uur en om 13.15 uur stoppen er maar liefst 9 Kunstbussen voor Stadsschouwburg Nijmegen. Een speciale Kwattatroepenmacht zal de kinderen de zaal van de Stadsschouwburg in manoeuvreren, waar ze allemaal, van groep 1 t/m groep 8, gaan kijken naar de voorstelling met live muziek, animatie, Sinterklaas en natuurlijk zijn zwarte pieten.

De Kunstbus is een unicum in Nederland. Zo’n 25 basisscholen gaan jaarlijks met de Kunstbus naar Nijmeegse musea en podia. De bus wordt mogelijk gemaakt door gemeente Nijmegen en de schoolbesturen, Cultuur en School Nijmegen verzorgt de organisatie en hoopt dat het Kunstbusproject de komende jaren voortgezet zal worden.

Sinterklaas en het verdwenen pakje 2+
Concept & tekst: Josee Hussaarts - regie: Annelies van Wieringen - spel: Jawi Bakker, Francis Faas, Marieke van Leeuwen, de PepernotenPietenBand en Sinterklaas - poppen & decor: Siem van Leeuwen - geluid: Jan Martijn Tallen - licht: Koen Heringa — foto’s: Jurjen Stekelenburg
Provincie:
Tag(s):