donderdag, 23. februari 2012 - 18:14

12 Jaar cel voor doodslag op dochtertje

Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft donderdag in hoger beroep 12 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 32-jarige vrouw uit Hellevoetsluis en haar 27-jarige vriend die ervan verdacht worden op 6 maart 2008 te Hellevoetsluis het 1,5 jaar oude dochtertje van de vrouw te hebben mishandeld en om het leven te hebben gebracht.

De verdachten hebben zich samen schuldig gemaakt aan de gewelddadige dood van het 1,5 jaar oude meisje. In de tijd voor het overlijden hebben de verdachten het meisje vele malen mishandeld. Het meisje had vaak blauwe plekken, schaafwonden en losse tandjes. Uit verschillende rapportages komt naar voren dat het meisje door verstikking om het leven is gekomen.

Het is volgens het OM niet vast te stellen wie van beide verdachten welke geweldshandelingen heeft verricht jegens het slachtoffer. Vaststaat dat het meisje door geweld om het leven is gekomen en beide verdachten in de periode voordat het meisje is overleden met haar in de woning zijn geweest. Het Openbaar Ministerie is van mening dat de verdachten samen verantwoordelijk zijn voor de dood van het meisje.

De rechtbank Rotterdam veroordeelde beide verdachten eerder tot 12 jaar gevangenisstraf, conform de eis van de officier van justitie. De verdachten waren het niet eens met de uitspraak en stelden hoger beroep in.

De zaak is donderdag na het requisitoir voor onbepaalde tijd aangehouden, omdat er op verzoek van de verdediging nader onderzoek gaat plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):