maandag, 19. maart 2012 - 11:33

13-jarige aangehouden voor straatroven

Amersfoort

De politie heeft een dertienjarige jongen uit Amersfoort opgepakt op verdenking van van zes straatroven en drie diefstallen. Ook worden drie jongens uit Amersfoort (10, 11 en 13 jaar oud) gehoord voor betrokkenheid bij de straatroven.

De jongen heeft inmiddels bekend een vrouw met een hamer te hebben bedreigd en een jongen van zijn fiets te hebben geslagen en hebben beroofd. Daarnaast wordt hij verdacht van nog vier berovingen die hij zou hebben gepleegd met een voorwerp dat leek op een vuurwapen.
Bovendien verdenkt de politie de 13-jarige Amersfoorter van het stelen van goederen uit een school in Amersfoort. Deze diefstallen vonden in december 2011 plaats.

Het onderzoeksdossier wordt afgerond en overgedragen aan het openbaar ministerie. De 13-jarige hoofdverdachte zit vast in afwachting van behandeling van de zaak door Justitie en in afwachting van een mogelijke uithuis-plaatsing.

De drie medeverdachten worden gezien hun leeftijd, kinderen onder de 12 jaar zijn niet strafrechtelijk te vervolgen - en rol niet vervolgd. Wel is Bureau Jeugdzorg geïnformeerd en zijn de ouders aangesproken op het gedrag van hun kind.
Provincie:
Tag(s):