vrijdag, 3. februari 2012 - 18:04

13 sollicitanten voor burgemeesterspost Urk

Urk

Dertien mensen hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester op Urk. 'De sollicitatietermijn is gesloten en de Commissaris van de Koningin in Flevoland heeft de binnengekomen reacties geïnventariseerd', meldt de gemeente Urk vrijdag.

De procedure voor de aanstelling van een nieuwe burgemeester voor Urk is in werking getreden nadat burgemeester J. Kroon heeft aangekondigd zijn ambt per 1 juli 2012 te willen neerleggen.

Daarop heeft de gemeenteraad van Urk in overleg met Commissaris van de Koningin L. Verbeek een profielschets voor de nieuwe burgemeester opgesteld en is de vacature gepubliceerd in de Staatscourant.Negen kandidaten hebben ervaring in het openbaar bestuur.

Eén vrouw
Van de 13 sollicitanten, onder wie één vrouw, zijn 5 lid van het CDA, 3 van hen zijn lid van de CU, 2 zijn lid van de VVD, 2 sollicitanten zijn lid van de SGP en 1 kandidaat is partijloos.

Nu de sollicitatietermijn is gesloten, begint de daadwerkelijke selectie van de kandidaten. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad van Urk in mei haar aanbevelingen over de kandidaten openbaar maakt en doorstuurt naar de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Provincie:
Tag(s):