maandag, 23. april 2012 - 13:11

14-jarige jongen door het lint in Groningen

Groningen

De politie heeft zondagmiddag een 14-jarige jongen uit Groningen aangehouden nadat hij in zijn ouderlijk huis door het lint was gegaan.

Agenten reageerden op een melding van een ruzie in een woning aan het Vooronder in Groningen. Het bleek dat de zoon des huizes na ruzie met zijn vriendin een slaapkamerdeur compleet had vernield. Ook had de jongen zijn 15-jarige vriendin uit Delfzijl mishandeld.

Gealarmeerde agenten zagen dat de zoon erg agressief op hun komst reageerde. De jongen ging dusdanig door het lint dat hij de agenten te lijf wilde gaan. De 14-jarige verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De verdachte probeerde tijdens zijn aanhouding een agent te schoppen en te slaan. De agent raakte niet gewond. Na het gebruik van peperspray, wisten de agenten de 14-jarige te overmeesteren en in de boeien te slaan.

De 15-jarige vriendin begon zich ook met de aanhouding te bemoeien. Toen agenten haar wegstuurden weigerden zij dit. Toen zij de agenten begon te beledigen werd ook zij aangehouden. Hierop werd het duo meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor konden beide amokmakers weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):