zaterdag, 15. september 2012 - 11:19

14-jarige straatrover aangehouden

Groningen

De politie heeft vrijdagavond een 14-jarige jongen uit Groningen aangehouden op verdenking van gewelddadige straatroven. Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie een melding van een beroving op het fietspad van de Noordzeeweg in Groningen. Het bleek dat een 16-jarige jongen uit Groningen door drie jongens gewelddadig was beroofd van zijn mobiele telefoon.

Toen het slachtoffer probeerde zijn telefoon terug te pakken, kreeg hij rake klappen. Het straatrovertrio fietste na de beroving weg in de richting van de wijk De Hunze. Het slachtoffer ging naar huis en belde de politie. Hij deed aangifte en gaf de politie duidelijke signalementen van de daders.

Omstreeks 17.14 uur kreeg de politie opnieuw een melding van een straatroof. Nu bleek dat een 14-jarige jongen op het Kardingemaar was beroofd door drie jongens. Hij werd op het fietspad tegengehouden en vervolgens beroofd van zijn portemonnee. Ook probeerden de rovers de mobiele telefoon van het slachtoffer mee te nemen. Toen er meerdere fietsers aankwamen rijden ging het trio ervandoor. Het 14-jarige slachtoffer ging naar huis en vertelde zijn vader dat hij was overvallen. Vader en zoon stelden een zoektocht in de omgeving in. Op het Koerspad troffen zij de 14-jarige verdachte aan. De jonge straatrover werd door de vader overgedragen aan gewaarschuwde agenten.
Provincie:
Tag(s):