vrijdag, 23. maart 2012 - 9:11

15-jarig meisje in ziekenhuis overleden na aanrijding

Grave

Donderdagavond omstreeks 20.45 uur is een 15-jarige fietster uit Grave op de Elftweg in botsing gekomen met een auto, bestuurd door een 27-jarige man uit Grave.

Het meisje werd met zware verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar zij later op de avond aan haar verwondingen overleed.

Enkele omstanders waren begonnen met de reanimatie van het meisje. Dit werd al snel door de ambulancebroeders overgenomen. Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Dit heeft niet meer mogen baten.

De automobilist is aangehouden als verdachte en overgebracht naar het bureau. Uit een ademanalyse kwam geen resultaat. Er wordt onderzoek gedaan naar het gebruik van drugs. Daarom is er een bloedproef afgenomen en opgestuurd naar het NFI. De Officier van Justitie besluit deze ochtend of de verdachte vast blijft zitten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De verkeersongevallenanalyse heeft een uitgebreid sporenonderzoek gedaan op de plaats van het ongeval. De weg werd even na middernacht vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):