vrijdag, 30. maart 2012 - 19:19

15-Jarige gewapende overvaller opgepakt

Dankzij verschillende getuigen is het de politie gelukt om vrijdagmiddag om 17.20 uur op de Gestelseweg in 's-Hertogenbosch een overvaller aan te houden.

De jongen wordt er van verdacht dat hij net voor 16 uur een kapsalon aan de Erasmusstraat heeft overvallen. Hij was daar binnen gekomen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. Toen hij dat had rende hij er vandoor, achterna gezeten door personeel en klanten van de kapsalon.

Tijdens de door de politie ingezette achtervolging wezen verschillende voorbijgangers aan welke kant de verdachte heen was gerend. Daardoor lukte het om op aanwijzing van getuigen de jongen op de Gestelseweg aan te houden. Hij is meegenomen naar het bureau.

Het wapen en de buit of een gedeelte daarvan is terug gevonden. De politie is zeer tevreden over de hulp die ze gekregen hebben van omstanders. Zoals al regelmatig aangegeven wordt is de pakkans van daders van overvallen en straatroven veel groter als de politie hulp krijgt zoals deze keer. De jongen, 15 jaar uit Den Dungen, wordt aan het bureau in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):