woensdag, 25. juli 2012 - 11:09

17-jarige bestuurder scootmobiel zwaargewond na aanrijding

Dronten

Een 17-jarige jongen uit Dronten is woensdagochtend zwaargewond geraakt nadat hij met zijn scootmobiel betrokken raakte bij een aanrijding met een auto op de Gildepenningdreef/Wisentweg.

De scootmobiel kwam op zijn kop terecht. Vanwege zijn verwondingen is het slachtoffer met de traumaheli naar een ziekenhuis in Amsterdam gevlogen. Specialisten van de dienst Verkeersongevallenanalyse onderzoeken de toedracht. De Wisentweg/Gildepenningdreef is tot zeker nog 11.30 uur afgesloten.

Rond 07.45 uur vond een aanrijding plaats tussen een personenauto en een scootmobiel. De scootmobiel werd bestuurd door een 17-jarige Drontenaar. Hij raakte bekneld in het voertuig en liep ernstige verwondingen op. Zijn toestand werd omschreven als zorgwekkend. Ambulancepersoneel kreeg ondersteuning van het Mobiel Medisch Team die met een traumahelikopter bij de ongevallocatie werden afgezet. Nadat de jongen stabiel genoeg was is besloten hem met de helikopter te vervoeren. De 47-jarige automobilist raakte lichtgewond. Beide voertuigen worden als total loss beschouwd. De toedracht van de aanrijding is nog onduidelijk. Sporen- en technisch onderzoek moeten meer duidelijkheid geven over hoe de aanrijding plaats vond. Het verkeer wordt omgeleid.
Provincie:
Tag(s):