dinsdag, 5. juni 2012 - 19:43

19-jarige vrouw verdacht van 9 berovingen

Vlissingen

De 19-jarige vrouw die op 12 mei jl. in België is aangehouden, is op 23 mei jl. aan de Nederlandse autoriteiten uitgeleverd. Ze wordt verdacht van negen zaken die te maken hebben met berovingen van pinpassen en illegaal pinnen.

Aangiftes zijn binnengekomen van winkels en restaurant uit Vlissingen (beroving van een pinpas van een bejaard echtpaar bij de Agrimarkt), Oisterwijk (2x), Deventer, Bodegraven, Zutphen, Zaltbommel, Nieuwegein en Baarn. De totale buit bedroeg ruim 20.000 euro.

De vrouw pleegde de feiten met verschillende mensen. Van de man, waar ze in Vlissingen en Oisterwijk mee samenwerkte, is de identiteit bekend. Hij is voortvluchtig en staat gesignaleerd.

De verdachten benaderden de slachtoffers, keken de pincode af en rolden vervolgens hun portemonnee. Ze bleven pinnen tot de limiet was bereikt, het geld op was of de pas was geblokkeerd.

Politie Zeeland kon met deze zaak verder toen we enkele tips ontvingen, nadat foto's van de geldtransactie bij de Agrimarkt in Vlissingen waren getoond bij HV Zeeland, depolitiezoekt.nl en Opsporing Verzocht. Uw tips doorgeven helpt!
Provincie:
Tag(s):