maandag, 24. september 2012 - 22:32

2000 kinderen wandelen dwars door Drenthe voor schoon water

Regio

Bijna 2000 leerlingen van 45 Drentse basisscholen wandelen deze week 300 kilometer dwars door Drenthe voor schoon water. De Watertocht is maandag in Emmen feestelijk van start gegaan op de Es in het waterwingebied van de WMD.

Leerlingen van de Piramide uit Erm en de Viersprong uit Klazienaveen hebben de spits afgebeten in Emmen.

De watertocht eindigt vrijdag in Assen op het Koopmansplein met een spetterende watershow, Rapper Yes-R en DJ Arado. Klassen van verschillende scholen wisselen elkaar af tijdens deze estafetteloop.

In de maand september geven medewerkers van WMD gastlessen over water op de scholen. In de laatste week van september wandelen de leerlingen gemiddeld zes kilometer met zes liter water in een rugzak. Leerlingen uit groep 7 en 8 ervaren zo wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan water te komen. De opbrengst van de sponsorloop is bestemd voor een betere watervoorziening in een dorpje in Indonesië.

De opbrengst van de Watertocht besteedt WMD aan het verbeteren van de situatie voor 1500 inwoners van het dorpje Chipendeuy op Java door nieuwe tappunten, een leidingnet en toiletten aan te leggen. Sinds 1996 deelt WMD kennis en ervaring in delen van de wereld waar betrouwbaar water niet voorhanden is.
Provincie:
Tag(s):