donderdag, 22. november 2012 - 11:57

24-jarige man aangehouden voor plaatsen verdacht pakketje Enschede

Enschede

Het rechercheteam van Politie Twente, dat onderzoek doet naar het aangetroffen verdachte pakketje op 12 november jl. aan de Laaressingel in Enschede, heeft maandag 19 november een 24-jarige Enschedeër aangehouden.

Hij wordt verdacht van het fabriceren van het op een explosief gelijkend pakketje en het plaatsen hiervan.

Tevens wordt hij verdacht van het fabriceren van een tweede verdacht pakketje, het plaatsen hiervan en dat hij het ter afpersing heeft aangewend, op maandag 19 november aan de Boulevard 1945, ter hoogte van het tankstation. Hier is 19 november omstreeks 00.40 uur melding van gedaan door de medewerker van het tankstation.

Na het volgens protocol ingestelde onderzoek van het pakketje, door de teamleider explosieven verkenner en de bomverkenner, kon snel geconcludeerd worden dat het geen explosief betrof. Dit pakketje is eveneens door de afdeling forensische opsporing onderzocht op sporen.

Die dag
De Laaressingel moest na de vondst van het pakketje worden afgezet.
265 inwoners moesten hun woning in het afgezette gebied verlaten of konden hun huis niet in. Vanaf 23.00 uur konden de bewoners weer naar hun huizen terugkeren nadat het EOD het pakketje had veiliggesteld.
Provincie:
Tag(s):