donderdag, 27. september 2012 - 22:33

24 uur Nijmeegse Geschiedenis

Nijmegen

Van vrijdagavond 12 oktober 19.00u tot zaterdag 13 oktober 19.00u staat de Nijmeegse binnenstad in het teken van de rijke geschiedenis van de stad.

Vierentwintig uur lang organiseren tal van organisaties, instellingen, verenigingen en individuen spannende historische activiteiten rondom het thema Arm & Rijk. De 24 uur van de Nijmeegse geschiedenis wordt gehouden in het kader van de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland.

Crisis of geen crisis. Het thema Arm & Rijk is van alle tijden en loopt als een rode draad door de Nijmeegse geschiedenis. Vorsten, adel, renteniers en industriëlen resideerden in Nijmegen, terwijl arbeiders en minderbedeelden ploeterden om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar Arm & Rijk gaat niet alleen over geld en materiële zaken. Maakt geld wel gelukkig? Of ben je pas echt rijk als je gelukkig bent?

Op 12 en 13 oktober organiseren tal van organisaties, instellingen, verenigingen en individuen spannende historische activiteiten rondom het thema Arm & Rijk. Met ten minste 38 activiteiten voor jong en oud, georganiseerd door 24 verschillende organisaties op 17 locaties belooft ook deze tweede editie weer een prachtig evenement te worden. Ontdek begraafplaatsen in het licht van fakkels, luister naar verhalen over prostitutie, krijg college van professoren van de Radboud Universiteit, bezoek de met kaarslicht verlichte Stevenskerk of ontdek je roots in het archief.

Meer informatie en een uitgebreid overzicht van alle activiteiten is te vinden op:

De website: maandvandegeschiedenis.nl/nijmegen
Facebook: facebook.com/24uurnijmeegsegeschiedenis
Twitter: twitter.com/024geschiedenis
Provincie:
Tag(s):