maandag, 23. april 2012 - 12:58

2,5 jaar cel voor dodelijke klap in discotheek Rijssen

Rijssen

De rechtbank Almelo heeft maandag een destijds 18-jarige man uit Rijssen veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, voor het doden van een 20-jarige man in een discotheek, vorige zomer. Dit heeft de rechtbank Almelo maandag bekendgemaakt.

De man moet de nabestaanden 12.340,98 euro schadevergoeding betalen. Een medeverdachte kreeg een week gevangenisstraf wegens mishandeling. Hij heeft geen schuld aan de dodelijke klap.


Slagader
Het slachtoffer kreeg het op 10 juli 2011 met die laatste jongen aan de stok in discotheek Lucky. Hij kreeg daarbij een klap in zijn gezicht. Toen hij later de rokersruimte in liep, viel de hoofdverdachte hem van achteren aan.

Hij sloeg de man uit Wierden, die de klap niet aan zag komen, met gebalde vuist zo hard, dat zijn halswervelslagader scheurde. Het slachtoffer viel op de grond en kwam niet meer overeind.

Geen doodslag
De officier van justitie had vier jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk, geëist voor zware mishandeling met de dood tot gevolg. Van doodslag is geen sprake, vinden zowel het OM als de rechtbank, omdat de verdachte niet de bedoeling had het slachtoffer te doden.

De rechtbank vindt gevangenisstraf op zijn plaats voor deze daad van zinloos geweld, maar komt tot een lagere straf dan de officier, gezien de jeugdige leeftijd van de verdachte en het feit dat hij niet eerder met justitie in aanraking is geweest.
Provincie:
Tag(s):