dinsdag, 10. april 2012 - 16:33

25 jaren celstraf voor doden man Velp en afpersing

Velp

Een 26-jarige man uit Oss is vandaag veroordeeld tot 25 jaren gevangenisstraf voor doodslag op een bejaarde man uit Velp. Aan de doodslag ging een diefstal met geweld vooraf waarbij het slachtoffer en zijn vrouw werden bedreigd.

De man heeft een echtpaar in maart 2010 in hun woning in Velp overvallen. Volgens de verdachte moest er geld in huis zijn van de verkoop van een paard. Hij bedreigde de vrouw met een vuurwapen, bond haar vast en nam geld en sieraden weg. Toen haar echtgenoot binnenkwam, sleurde de verdachte hem mee naar de slaapkamer en bedreigde hem. Vervolgens schoot de verdachte van dichtbij meerdere keren op de man. Kort erna overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen.

De man is ook veroordeeld voor een gewapende overval op een supermarkt in Ravenstein in januari 2010. Hij wachtte de bedrijfsleider op met een geweer, bedreigde en mishandelde hem daarmee en ging er met een groot geldbedrag van door. Het slachtoffer raakte bij de overval gewond aan zijn hoofd. Tot slot had de verdachte verboden munitie in zijn bezit.

De gevangenisstraf van 25 jaren komt overeen met de eis van de officier van justitie. Weliswaar spreekt de rechtbank de man vrij van moord, maar nu de maximale straf voor gekwalificeerde doodslag gelijk is aan die voor moord, vindt de rechtbank een celstraf van 25 jaren passend.
Provincie:
Tag(s):