donderdag, 9. februari 2012 - 11:06

27 panden bezocht tijdens provinciale hennepactiedagen

Breda

Onder regie van de Taskforce aanpak georganiseerde criminaliteit zijn deze week op 27 locaties in 19 Brabantse gemeentes hennepacties uitgevoerd. Naast de 20 aangetroffen kwekerijen werden op 12 locaties ook sporen van eerdere oogsten vastgesteld.

Het vaststellen van één of meerdere eerdere hennepoogsten is cruciaal voor het direct leggen van conservatoir beslag en het bepalen van de financiële rekening bij een eventueel vonnis. Omdat misdaad niet mag lonen en geld dé drijfveer is van (hennep)criminaliteit, krijgt het afpakken van deze criminele winst steeds meer prioriteit in de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit. Hierbij gaat het niet alleen om het afpakken van geld, maar ook om luxe goederen zoals auto’s of andere zaken die een bepaalde waarde vertegenwoordigen.

Ruim 5.400 planten, 24 kilo hennep, 14 aanhoudingen en inbeslagname van 3 auto’s
In totaal zijn tijdens de provinciale hennepactiedagen in Breda, Ulvenhout, Baarle-Nassau, Alphen, Zevenbergen, Steenbergen, Gilze, Dongen, Rijen, Tilburg, Oisterwijk, Eindhoven, Mariahout, Handel, Nuenen, Drunen, Helmond en Hilvarenbeek 20 kwekerijen en een drogerij ontmanteld.

Hierbij zijn in totaal ruim 5.400 hennepplanten en ruim 24 kilo hennep aangetroffen met een geschatte waarde van meer dan 543.000 euro. Ook heeft de politie 14 aanhoudingen verricht, is er een luchtdrukpistool aangetroffen en zijn 3 auto’s direct in beslag genomen. Omdat bij nagenoeg iedere woning diefstal van stroom is geconstateerd, zal de netbeheerder aangifte van stroomdiefstal doen en de geleden schade facturen.

De invallen en controles passen in de bredere aanpak van de Taskforce om de informatiepositie van de overheid te verbeteren, zodat criminele verbanden eerder zichtbaar worden.
Provincie:
Tag(s):