vrijdag, 24. februari 2012 - 16:09

3 DNA-hits en de inbreker zit vast

Nijmegen

Vrijdagochtend hield de politie een 48-jarige inwoner van Heelsum aan als verdachte van drie woninginbraken. Deze inbraken werden gepleegd in Nijmegen en Overasselt in 2010.

De aanhouding vond plaats na DNA-hits, voortkomend uit forensisch onderzoek van de politie en verder onderzoek bij het NFI.

De 48-jarige verdachte stond gesignaleerd en kon buiten heterdaad worden aangehouden. Deze ochtend was het zover. De man is ingesloten en wordt verhoord. Hij wordt later op de dag in verzekering gesteld.

De 48-jarige wordt verdacht van drie woninginbraken die gepleegd zijn in de maanden juni en juli 2010. Op 22 juni was er een inbraak in een woning aan de Hegdambroek 15e straat in Nijmegen. Diverse computerapparatuur werd daarbij weggenomen. Op 6 juli werd ingebroken in een woning in Overasselt, aan de Donderbergweg. Ook daar werd een computer meegenomen. De derde woninginbraak was in Nijmegen op de Muldersweg, op 13 juli van dat jaar. Onder meer een foto- en videocamera werden uit huis gestolen.

In alledrie de gevallen deden de bewoners aangifte, zijn er getuigen gehoord en is er een buurtonderzoek en technisch sporenonderzoek gedaan. De aangevers zijn onlangs geïnformeerd dat hun zaak heropend werd.
Provincie:
Tag(s):