dinsdag, 18. september 2012 - 20:46

400 Hardenbergers doen mee aan theaterspektakel op water

Hardenberg

Vandaag, dinsdag 18 september 2012 is het exact 650 jaar geleden dat de stadsrechten van Hardenberg een feit werden. 'Op 20, 21 en 22 september wordt dit groots gevierd aan de Vecht in Hardenberg', meldt de gemeente Hardenberg dinsdag.

Er zal een groot theaterspektakel plaatsvinden die door middel van toneel, dans, zang en muziek de geschiedenis van Hardenberg doet herleven.

Reis in de tijd
De hoogtepunten uit 650 jaar geschiedenis en een blik in de toekomst, dit is te verwachten tijdens deze unieke reis in de tijd door Hardenberg. Voor wie denkt dat geschiedenis saai is heeft het mis! De voorstelling wordt gespeeld door de mensen van nu.

Daarbij worden ook de middelen van nu gebruikt. Hippe muziek, zang, dans, filmpjes, foto’s, animaties kortom alles voor een spectaculaire show. De locatie daarnaast is uniek. Het spektakel wordt gehouden in de haven aan de Vecht.

Om het theater gestalte te geven is op grote pontons in de Vecht een theater gebouwd met 1.500 zitplaatsen. Die bieden een prachtig uitzicht op het podium en de vecht. De tribunes zijn afgesloten van de straat door middel van een middeleeuwse stadsmuur zodat echt het gevoel gecreëerd wordt dat je in het verleden zit. De stadsmuur wordt bevolkt door stadsgenoten uit het verleden. Zo wordt alleen de entree al een hele happening.

Slag om Ane of het turftijdperk
De hele geschiedenis kan natuurlijk nooit in één voorstelling worden verteld. Daarom is er voor gekozen om de belangrijkste gebeurtenissen te vertellen.

Zo wordt de Slag om Ane opnieuw uitgevochten, zijn de monniken te zien die het Klooster bij Sibculo bouwen en organiseert de baron van Dedem het graven van het kanaal. Ook worden ook meer hedendaagse momenten en een toekomstvisie uitgebeeld. Het historische verhaal is geschreven door Ineke Barnard.

Een belangrijke rol in het geheel is weggelegd voor vertelster Janna van den Berg die het hele verhaal door de tijd zal begeleiden en de diverse historische momenten in elkaar laat overvloeien.

Kortom een spetterende show waar iedereen van harte welkom is. De show is op donderdag 20 september, vrijdag 21 september en zaterdag 21 september van 19.00 tot 22.00 uur aan de Haven aan de Vecht in Hardenberg. Meer informatie is te vinden op www.650jaarhardenberg.nl
Provincie:
Tag(s):