maandag, 10. december 2012 - 15:14

400 jeugspelers nemen met rode rozen afscheid van grensrechter

Almere

Maandagmiddag kwam rond 13.45 uur de rouwstoet van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen aan bij het crematorium in Almere. Bij het crematorium stonden 400 jeugdspelers van SC BuitenBoys in het blauw-witte clubshirt die een erehaag vormden.

Rode rozen
Achter de auto met daarin de kist reden vier volgauto’s waarin zich de familieleden van Nieuwenhuizen bevonden. De auto met daarin het lichaam van Nieuwenhuizen werd onder de rode rozen bedolven die de jeugdspelers bij zich hadden.

Bij de ingang stonden de spelers van de B-selectie van SC BuitenBoys die ook elk een rode roos, de lievelingsbloem van Richard, in hun hand hielden.

De crematieplechtigheid, die in besloten kring plaatsvindt, begon om 14.30 uur.

Stille tocht
Zondagmiddag liepen rond de 12.000 mensen mee met een stille tocht in Almere.

Mishandeld
Vorige week zondag werd grensrechter Richard Nieuwenhuizen mishandeld door enkel spelers nadat hij een wedstrijd had gevlagd bij SC Buitenboys tegen Nieuw Sloten. Kort hierop overleed hij aan de gevolgen van de mishandeling.

Maandag geen trainingen
De voetbalclub houdt vandaag, maandag 10 december, geen voetbaltrainingen. ‘Op maandag 10 december zijn er geen trainingen. Het clubhuis is dicht. Vanaf dinsdag gaan we, als het weer dat toelaat, weer trainen’, staat er op de website van de club..
Provincie:
Tag(s):