maandag, 20. februari 2012 - 12:49

4000 euro beloning voor gouden tip in onderzoek overvallen

Dordrecht

Informatie die leidt naar de aanhouding en vervolging van de daders van twee woningovervallen in Dordrecht kan 4000 euro beloning opleveren.

Overval 1
Op woensdag 26 oktober 2011 wordt een echtpaar in Dordrecht rond 21.30 uur door twee mannen in hun woning aan de Salvia overvallen. Het paar wordt bedreigd met een mes en één portemonnee wordt meegenomen. De daders rennen vervolgens weg, de bewoners blijven ongedeerd, maar geschrokken achter. De politie wordt gebeld.
Direct nadat de politie gebeld is, start het Berovingen- en Overvallenteam van de recherche in Dordrecht een uitgebreid onderzoek. De slachtoffers worden gehoord, forensisch rechercheurs gaan op zoek naar sporen, een buurtonderzoek wordt uitgevoerd en ook achter de schermen wordt volop gespeurd. Het leidt helaas niet tot de aanhouding van de daders.

Overval 2
Op woensdag 11 januari 2012 overvallen twee mannen rond 22.00 uur een echtpaar aan de Campanula in Dordrecht. De daders dringen de woning binnen en één van hen gaat het gevecht aan met de mannelijke bewoner De ander bedreigt hem met een wapen. Het mannelijke slachtoffer wordt geslagen en raakte licht gewond. Als zijn vrouw te hulp komt, gaan de daders ervandoor.
De politie wordt direct gebeld, maar de daders worden niet meer aangetroffen
Ook hier start het Berovingen- en Overvallenteam van de recherche in Dordrecht een uitgebreid onderzoek. De slachtoffers worden gehoord, forensisch rechercheurs gaan op zoek naar sporen, een buurtonderzoek wordt uitgevoerd en ook achter de schermen wordt volop gespeurd. Het leidt helaas niet tot de aanhouding van de daders.

De politie heeft reden om aan te nemen dat beide overvallen door mogelijk dezelfde daders zijn gepleegd en sluit niet uit dat deze uit de directe omgeving komen.

Meer informatie
Politie en Justitie zijn ervan overtuigd dat er mensen zijn die meer van deze overal weten en die informatie kunnen geven die leidt naar de aanhouding en vervolging van de verdachten. Wie die informatie geeft, kan uiteindelijk 4000 euro op zijn rekening bijgeschreven krijgen. Een telefoontje naar de recherche kan een eerste stap in die richting zijn. Men kan bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de recherche in Dordrecht.
Provincie:
Tag(s):