donderdag, 17. mei 2012 - 20:31

4500 euro boete voor Poolse chauffeur

Echt

Het Korps Landelijke politiediensten (KLPD) heeft woensdag op de A2 bij Echt een 42-jarige Poolse chauffeur een boete van 4500 euro opgelegd.

Grootste gedeelte van de boete was voor het frauderen met zijn tachograaf.

De Verkeerspolitie van het KLPD zag omstreeks 15.45 uur dat voor hen op de snelweg chaos ontstond toen een autotransporter plotseling begon te slingeren. De politie zag dat de auto- transporter in de berm terecht kwam en de vangrail over een afstand van 51 meter vernielde. De transporter reed door maar kon even verderop door de Verkeerspolitie worden gestopt. Toen bleek dat de chauffeur aan het slingeren was geraakt omdat zijn telefoon op de grond was gevallen en hij die wilde oprapen.

Bij nader onderzoek zagen de agenten dat de man zijn tachograaf had gemanipuleerd en zo probeerde te verdoezelen dat hij de afgelopen 24 uur slechts vijf uur had gerust. Voor de tachograaffraude en de overtreding van de Arbeidstijdenwet kreeg hij een boete van 3500 euro. Bovendien moest hij verplicht negen uur rusten voordat hij weer achter het stuur kon.

Voor het verlaten van de plaats van het ongeval en zijn verkeersgevaarlijk rijdgedrag bedroeg de boete 1000 euro. Later meldden zich twee automobilisten bij de politie. Toen de autotransporter door de berm reed en de vangrail vernielde, liepen hun auto s lakschade op door rondvliegend materiaal en kreeg elke auto twee lekke banden.
Provincie:
Tag(s):