vrijdag, 14. september 2012 - 11:28

59 bekeuringen bij grote verkeerscontrole in Farmsum

Farmsum

De politie heeft donderdag tussen 09.00 en 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Warvenweg in Farmsum, gemeente Delfzijl. Tijdens de verkeersactie van de verkeersondersteuning werd er op verschillende wetgevingen gecontroleerd.

De politie werkte samen met onder andere de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT), de belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee en het Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW). In totaal deden ruim 45 ambtenaren mee aan de controle.

Tijdens de controle werden er 59 bekeuringen uitgeschreven. Er werden 640 voertuigen gecontroleerd, waarvan ongeveer 80 vrachtauto’s. Alle bestuurders moesten een blaastest doen. Twee bestuurders moesten mee naar het bureau. Daar bleek dat beide automobilisten te diep in het glaasje te hebben gekeken. Bij controle bleken zij onder invloed van 670 en 715 µg/l (1,54 en 1,64 promille) alcohol. Het rijbewijs van de automobilisten werd ingevorderd.

Een selectie van de overige overtredingen: negen keer geen rijbewijs kunnen tonen, zes keer geen kentekenbewijs kunnen tonen, drie keer geen gordel, een keer een ongeldig rijbewijs, 23 bekeuringen voor o.a. technische gebreken, verkeerde ladingen het ontbreken van een tachograafschijf.
Provincie:
Tag(s):