donderdag, 15. maart 2012 - 21:07

6-jarig meisje mogelijk misbruikt in Den Haag na korte ontvoering

Den Haag

In Den Haag is de politie met man en macht op zoek naar een man die woensdag tussen 18.00 uur en 19.00 uur een 6-jarig meisje meenam in zijn auto en mogelijk heeft misbruikt.

Het meisje stapte bij hem in, nadat hij haar ter hoogte van de videotheek aan de Dierenselaan had aangesproken. Met het meisje in de auto is de man vervolgens weggereden over de De La Reyweg. Na ongeveer 10 minuten zette de man het meisje weer in dezelfde omgeving af, waarna zij naar haar huis is gelopen. De familie van het meisje waarschuwde direct de politie.

Er is volgens de politie reden om aan te nemen dat er sprake is geweest van een zedendelict. Ruim 20 rechercheurs doen op dit moment onderzoek naar de identiteit van de man. Deel van het onderzoek is een buurt- en passantenonderzoek, dat donderdagavond vanaf 18.00 uur op en rond de Dierenselaan wordt uitgevoerd.

Gespecialiseerde rechercheurs hebben het meisje inmiddels gehoord. Zij heeft de man beschreven als een volwassen c.q. oudere man. Vermoedelijk reed hij in een witte, oudere auto.

In het kader van het onderzoek is het rechercheteam dringend op zoek naar getuigen. Mensen die op woensdag 14 maart tussen 18.00 en 19.00 uur op of rond de Dierenselaan iets hebben gezien dat de maken kan hebben met dit onderzoek, worden dringend verzocht contact op te nemen met het Team Grootschalige Opsporing, via 0900-8844. Ook met mensen die anderzijds informatie hebben die van belang kan zijn bij het opsporen van de dader, wil het rechercheteam graag in contact komen. Als u daarbij liever anoniem blijft, kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, op 0800-7000. Daarbij vraagt de politie u alert te zijn op afwijkende of zelfs verdachte omstandigheden. Belt u in dat geval altijd direct 112.
Provincie:
Tag(s):